Buletin informativ

Buletin informativ din data de 12.07.2021

          În perioada 09.07-11.07.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

            Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, zona piețelor agroalimentare unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

             Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 30 adrese și au aplanat un număr de 3 stări conflictuale.

              În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 461 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 219 procese-verbale de constatare a contravenției, iar la stabilirea sancțiunii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 46.445 lei.

         Astfel au fost întocmite:

 • 61 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
 • 4 proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap;
 • 2 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 38/2006 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere;
 • 2 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții;
 • 57 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
 • 8 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.G. nr.97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români;
 • 4 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.G. nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață;
 • 74 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Hotărârilor de Consiliu Local Iași;
 • 7 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 55/2020  privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

               Exemple de infracțiuni/sancțiuni contravenționale:

 1. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 300 lei, numitului C.L., întrucât a tulburat fără drept liniștea locatarilor unui imobil.
 2. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 500 lei, numitului U.L., întrucât plimba un câine din rasa Bull Terier (talie medie) care nu avea botniță.
 3. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au întocmit procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 500 lei, și respectiv 1.500 lei, numitului R.I., întrucât a fost depistat pe șos. Nicolina în timp ce lovea cu picioarele și pumnii coșurile de gunoi stradale și tulburând liniștea locatarilor.
 4. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au întocmit întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 2.000 lei, numitului B.M., întrucât a abandonat un autovehicul pe domeniul public.
 5. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au întocmit întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 500 lei, numitei C.M., întrucât consuma semințe de floarea soarelui pe domeniu public.
 6. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism. Afișaj Stradal au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 1.000 lei, numitului M.C., întrucât a executat lucrări de edificare a unui branșament apă-canal la rețeaua publică, fără a deține autorizație de construire.
 7. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Poliție Locală Călare au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași. nr. 338/2006 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcționare a spațiilor de joacă pentru copii aflate pe domeniul public din Municipiul Iaşi, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 200 lei, numitului M.C., întrucât a fost depistat în parcul de joacă pentru copii situat pe str. Milcov nr. 24, fără a respecta limita de vârstă inscripționată pe panoul de informare aflat la intrarea în parc.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 19.08.2020

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 02 martie 2020

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 18.05.2021

PC DATA PC DATA
Sari la conținut