Buletin informativ

Buletin informativ din data de 13.07.2021

             În ziua de 12.07.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

            Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, zona piețelor agroalimentare unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

             Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 35 adrese și au aplanat un număr de 5 stări conflictuale.

               În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 215 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 89 procese-verbale de constatare a contravenției, iar la stabilirea sancțiunii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 18.620 lei.

         Astfel au fost întocmite:

  • 16 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
  • 1 proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap;
  • 43 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
  • 1 proces-verbal de constatare a contravenției, conform O.G. nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață;
  • 34 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Hotărârilor de Consiliu Local Iași.

              Exemple de infracțiuni/sancțiuni contravenționale:

  1. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 1.000 lei, numitului G.I., întrucât a staționat cu autoturismul proprietate personală pe aleea pietonală din Piața Voievozilor, împiedicând intrarea în scara blocului.
  2. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 Ordine Publică au întocmit procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 1.000 lei, numitului P.D.A., întrucât a staționat cu autovehiculul proprietate personală pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități, fără a avea acest drept.
  3. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Ordine Publică au întocmit întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 725 lei și 3 puncte penalizare, numitului D.M., întrucât a staționat neregulamentar cu autoturismul pe carosabilul străzii Lascăr Catargi, blocând accesul în curtea unui imobil.

 

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 30.12.2020

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 29.06.2021

PC DATA PC DATA

15 aprilie 2024 – BULETIN INFORMATIV

Conducere
Sari la conținut