Buletin informativ

Buletin informativ din data de 13.09.2021

           În perioada 10-12 septembrie 2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

            În data de 12 septembrie 2021 au fost asigurate măsuri de securitate  la evenimentul sportiv desfășurat pe  Stadionul Emil Alexandrescu – meciul de fotbal disputat între Poli Iași – F.C. Buzău, dar și la evenimentul cultural desfășurat în Parcul Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Iași – „Magia Serii”.

             Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun, zona piețelor agroalimentare, unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

             Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 69 solicitări venite din partea cetățenilor municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.) sau servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare).

              În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 472 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 155 procese-verbale. La stabilirea sancțiunii, polițiștii locali au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, în funcție de gravitatea faptei săvârșite. Valoarea amenzilor  – 26.415 lei.

             Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 36 sancțiuni (Legea nr. 61/1991).  Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au fost solicitați în data de 12.09.2021 (ora 23.00), în zona CUB-ului amplasat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, întrucât un grup de persoane tulbura liniștea locuitorilor din zonă. În urma legitimării persoanelor au fost aplicate un număr de 6 sancțiuni contravenționale, iar la controlul corporal, asupra uneia dintre persoane s-a găsit un briceag care a fost ridicat în vederea confiscării.

           Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, iar în acest context, punctual, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației asigură fluidizarea traficului rutier în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.

            Un punct important pe agenda de lucru al polițiștilor locali se află staționarea/oprirea neregulamentară a autovehiculelor, atât pe spațiul verde cât și sub incidența unor semne de circulație restrictive în acest sens, s-au aplicat un număr de 45 amenzi, conform O.U.G. nr. 195/2002.

            În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 52 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

 

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047, disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 06.10.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 18.11.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 22.12.2021

PC DATA PC DATA
Sari la conținut