Buletin informativ

Buletin informativ din data de 13.12.2021

         În perioada 10-12.12.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

           Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

             Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 24 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

            În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 360 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 129 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 43.050 lei.

            Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 48 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 500 lei, unui bărbat cazat în adăpostul pentru persoane fără adăpost, întrucât a adresat injurii și amenințări cu acte de violență unui voluntar din cadrul Serviciului Voluntar de Ambulanță Iași;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 2.500 lei, unui bărbat care s-a constituit în grup cu mai multe persoane, au provocat scandal și au proferat înjurii și expresii jignitoare la adresa a două persoane de gen feminin.

           Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 35 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat un conducător auto, cu suma de 725 lei și 3 puncte penalizare, conform O.U.G. nr. 195/2002, întrucât a staționat neregulamentar în zona de incidență a indicatorului rutier cu semnificația „Oprirea interzisă”, blocând traficul rutier;

          În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 37 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 750 lei, unui tânăr care a deteriorat ornamentele și decorațiunile de Crăciun, amenajate pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt.

             La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 9 procese-verbale de constatare a contravenției, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale, conform Legea nr. 448/2006, stabilind o amendă în valoare de 2.000 lei, unei conducătoare auto care a ocupat (fără drept) un loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilități.

 Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

18 decembrie 2023 – Buletin informativ

Conducere

Buletin informativ din data de 22.02.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 20.10.2021

PC DATA PC DATA
Sari la conținut