Buletin informativ

Buletin informativ din data de 14.10.2021

               În ziua de 13.10.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

              Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun, zona piețelor agroalimentare, unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

                Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 23 solicitări venite din partea cetățenilor municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.) sau servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare).

 

                 În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 117 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 55 procese-verbale. La stabilirea sancțiunii, polițiștii locali au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, în funcție de gravitatea faptei săvârșite. Valoarea amenzilor: 11.030 lei.

                Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 19 sancțiuni (Legea nr. 61/1991.

                  Polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 Ordine Publică au aplicat măsurile legale în cazul unui bărbat care a provocat și participat la scandal pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt. Sancțiunea a fost stabilită conform Legii nr. 61/1991, iar cuantumul amenzii a fost de 600 lei.

                  Polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 Ordine Publică au sancționat, conform Legii nr. 61/1991, cu suma 150 lei, pe o femeie care a fost depistată în parcul de joacă situat pe str. Pantel în timp ce consuma băuturi alcoolice.

                  Polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 Ordine Publică au sancționat, conform Legii nr. 61/1991, cu suma 500 lei, pe un bărbat care a adus injurii și expresii jignitoare la adresa patrulei de poliție locală.

                 Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, iar în acest context, punctual, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației asigură fluidizarea traficului rutier în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.

                 Pentru încălcarea normelor pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 23 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002. Au fost relocate un număr de 11 autovehicule care îngreunau efectuarea de lucrări edilitare.

                  Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat un conducător, conform O.U.G. nr. 195/2002 (725 lei și 3 puncte penalizare), întrucât a fost depistat staționând neregulamentar cu autovehiculul proprietate personală pe trecerea de pietoni de la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt cu str. Horia.

                   În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 5 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, două dintre acestea au fost pentru parcarea autovehiculelor pe spațiul verde. În ambele situații cuantumul amenzii a fost de 1.000 lei.

                  Cu amendă în valoare de 1.000 lei, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism, au sancționat o persoană care a încălcat prevederile Legii nr. 50/1991, prin efectuarea de lucrări de turnare placă de beton armat peste parter imobil existent, fără a deține autorizație de construire. S-a dispus sistarea lucrărilor și intrarea în legalitate, în caz contrar desființarea construcției neautorizate.

 

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

18 august 2023 – Buletin informativ

Conducere

BULETIN INFORMATIV din data de 21.09.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 14.09.2021

PC DATA PC DATA
Sari la conținut