Buletin informativ

Buletin informativ din data de 17.06.2022

În perioada 14-16 iunie a.c., polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la  105 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 498 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 259 procese-verbale și au depistat două fapte de natură penală. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind 65.610  lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 42 sancțiuni (Legea nr. 61/1991) dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale unei femei, conform Legii nr.61/1991, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 100 lei, întrucât a fost depistată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt în timp ce apela la mila publicului;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform Legii nr.61/1991, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 300 lei, întrucât a fost depistat în jurul orei 0110 pe str. Sarmisegetuza în timp ce tulbura liniștea locuitorilor din zonă prin strigăte și larmă .

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor  rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 99 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform O.U.G. nr. 195/2002, stabilind o amendă în valoare de 290 lei ș 2 puncte penalizare, întrucât a circulat neregulamentar cu autovehiculul pe un sector de drum aflat sub incidența indicatorului rutier cu semnificația „Accesul interzis”.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 102 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform H.C.L. Iași nr. 54/2022, stabilind o amendă în valoare de 900 lei, întrucât a parcat autovehiculul pe spațiul verde amenajat lângă Biserica Bărboi.

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit 16 procese-verbale de constatare a contravenției.

            Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai eficientă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047, disponibile 24/24 ore.

 

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 13.01.2022

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 08.11.2019

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 31.01.2022

PC DATA PC DATA
Sari la conținut