Buletin informativ

Buletin informativ din data de 18.10.2021

           În perioada 14.10.2021-17.10.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

            Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun, zona piețelor agroalimentare, unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

               Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 79 solicitări venite din partea cetățenilor municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.) sau servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare).

               În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 391 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 137 procese-verbale. La stabilirea sancțiunii, polițiștii locali au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, în funcție de gravitatea faptei săvârșite. Valoarea amenzilor: 34.470 lei.

             Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 30 sancțiuni (Legea nr. 61/1991).

                Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale în cazul unui bărbat care apela la mila publicului în zona Halei Centrale. Sancțiunea a fost stabilită conform Legii nr. 61/1991, iar cuantumul amenzii a fost de 100 lei.

                Polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 Ordine Publică au sancționat, conform Legii nr. 61/1991, cu suma 100 lei, pe o femeie care a fost depistată în zona pietonalului Ștefan cel Mare și Sfânt în timp ce consuma băuturi alcoolice.

                Tot în zona pietonalului Ștefan cel Mare și Sfânt a fost depistat un bărbat care profera injurii și expresii jignitoare la adresa polițiștilor locali din cadrul Serviciului 5 Ordine Publică. Persoana în cauză a fost  sancționată conform Legii nr. 61/1991, cu suma 200 lei.

                 Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au sancționat un bărbat cu suma de 1.000 lei, conform Legii nr. 61/1991, întrucât în timp ce călătorea cu un tramvai pe traseul nr. 9, consuma băuturi alcoolice și profera injurii la adresa vatmanului și a controlorilor C.T.P.

            Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, iar în acest context, punctual, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației asigură fluidizarea traficului rutier în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.

            Pentru încălcarea normelor pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 77 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002.

              Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat un conducător, conform O.U.G. nr. 195/2002 (580 lei și 3 puncte penalizare), întrucât a fost depistat oprit neregulamentar cu autovehiculul proprietate personală pe sub incidența semnului de circulație „Oprirea Interzisă”

                În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 16 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, șase dintre acestea au fost pentru parcarea autovehiculelor pe spațiul verde. În ambele situații cuantumul amenzii a fost de 900 lei.

                În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2, polițiștii locali au aplicat un număr de 6 sancțiuni, conform Legii nr. 55/2020.

               Polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au sancționat o persoană, conform Legii nr. 55/2020, cu amendă în valoare de 1.000 lei, întrucât aflându-se în Piața CUG a refuzat să poarte mască de protecție, deși anterior întocmirii procesului-verbal, acesta a fost avertizat de două ori.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

 

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 11 aprilie 2023

Conducere

BULETIN INFORMATIV din data de 15.11.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 22.01.2021

PC DATA PC DATA
Sari la conținut