Buletin informativ

Buletin informativ din data de 20.04.2022

În ultimele 24 de ore, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 63 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 141 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 59 procese-verbale și au depistat două fapte de natură penală. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind 13.835 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 19 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

    • polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 400 lei, întrucât a fost depistat în Parcul Expoziției în timp ce tulbura ordinea și liniștea publică, iar la vederea patrulei de poliție locală a adresat injurii și expresii jignitoare acestora;
    • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei, întrucât a fost depistat în zona Podu Roș, în timp ce consuma băuturi alcoolice, provocând și participând la scandal în loc public. Cu ocazia legitimării a proferat injurii și expresii jignitoare la adresa agenților de poliție locală, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 27 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), dintre care exemplificăm:

    • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 435 lei și 2 puncte penalizare, întrucât a condus un autovehicul pe un sector de drum aflat sub incidența semnului de circulație „Accesul interzis”.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat  13 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

    • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale unei conducătoare auto, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei, întrucât a pătruns și staționat cu autovehiculul proprietate personală pe trotuarul amenajat pe str. Mușatini, împiedicând circulația pietonală.

          Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

 

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 13.07.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 28.04.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 30.06.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut