Buletin informativ

Buletin informativ din data de 21.04.2022

În ultimele 24 de ore, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 30 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 111 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 53 procese-verbale și au depistat două fapte de natură penală. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind 10.425 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 25 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 200 lei, întrucât a fost depistat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt în timp ce tulbura ordinea și liniștea publică, prin producerea de zgomote și larmă;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 100 lei, întrucât a lăsat în libertate două cabaline – în zona str. Libertății – punând în pericol traficul rutier;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 100 lei, întrucât a fost depistat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt în timp ce apela la mila trecătorilor.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 5 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unei conducătoare auto, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 435 lei și 2 puncte penalizare, întrucât a condus un autovehicul pe un sector de drum aflat sub incidența semnului de circulație „Accesul interzis”.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat  21 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Poliție Locală Călare au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform H.C.L. Iași nr. 338/2006, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 200 lei, întrucât a fost depistat în parcul de joacă pentru copii, amenajat pe str. Costache Negri, împreună cu un câine din rasa Cane Corso;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei, întrucât a fost depistat pe str. Libertății în timp ce incinera mai multe cabluri electrice

          La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit 2 procese-verbale de constatare a contravenției, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 au aplicat măsurile legale reprezentantei unei societăți comerciale, conform O.G. nr. 99/2000, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 lei, întrucât comercializa cafea procesată la pahar, fără a deține autorizație de funcționare eliberată de Primăria Municipiului Iași.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

BULETIN INFORMATIV DIN DATA DE 21 APRILIE 2023

Conducere

Buletin informativ din data de 31.08.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 26.01.2022

PC DATA PC DATA
Sari la conținut