Buletin informativ

Buletin informativ din data de 20.09.2021

              În perioada 14-19 septembrie 2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun, zona piețelor agroalimentare, unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

             Festivalul Străzii Lăpușneanu – Ediția a III-a, a presupus un număr mare de participanți, fapt ce a condus la necesitatea prezenței  patrulelor de polițiști locali care au asigurat măsuri de ordine și siguranță publică la eveniment.

              Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 164 solicitări venite din partea cetățenilor municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.) sau servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare).

              În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 955 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 420 procese-verbale. La stabilirea sancțiunii, polițiștii locali au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, în funcție de gravitatea faptei săvârșite. Valoarea amenzilor:  99.735 lei.

             Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 107 sancțiuni (Legea nr. 61/1991).

              Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au sancționat, conform Legii nr. 61/1991,  cu avertisment și confiscarea banilor proveniți din cerșetorie, o persoană care a fost depistată cerșind în fața Bisericii Sf. Nicolae.

            O altă situație sancționatorie a fost depistată pe str. Stejar, unde o persoană de gen masculin amenința cu acte de violență și profera injurii la adresa trecătorilor. În acest context polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 Ordine Publică au aplicat o sancțiune în valoare de 1.000 lei.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au sancționat un număr de 5 persoane, conform Legii nr. 61/1991, întrucât au fost depistate în Piața Voievozilor în timp ce tulburau ordinea și liniștea locuitorilor din zonă. Cuantumul amenzii: 1.000 lei/persoană.

            Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, iar în acest context, punctual, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației asigură fluidizarea traficului rutier în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.

               În cursul dimineții de 18 septembrie, echipaje mixte – polițiști locali și lucrători din cadrul Serviciilor Publice Iași – au procedat la ridicarea autovehiculelor care staționau neregulamentar sau erau abandonate pe carosabilul străzii Bucium, pentru a facilita circulația pe ambele sensuri.

                Având în vedere numeroasele sesizări pe linie rutieră, dar și a constatărilor directe ale polițiștilor locali, au fost întocmite 181 procese-verbale de constatare a contravenției la O.U.G. nr. 195/2002 și 2 procese-verbale la Legea nr. 448/2006.

            Un punct important pe agenda de lucru al polițiștilor locali se află staționarea/oprirea neregulamentară a autovehiculelor în preajma trecerilor destinate pietonilor. În acest context,  polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sanționat o persoană, conform O.U.G. nr. 195/2002, întrucât a staționat cu autovehiculul proprietate personală pe str. Palat, la mai puțin de 25 metri de trecerea pentru pietoni.Cuantumul amenzii: 725 lei și 3 puncte penalizare.

            În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 115 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

            Și siguranța bunurilor cetățenilor reprezintă o importanță deosebită pentru polițiștii locali care patrulează permanent în zonele care prezintă interes operativ.  Astfel, în data de 14 septembrie, polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au identificat în spatele Centrului de Cartier Nicolina, un autovehicul cu geamurile deschise și mai multe bunuri în interior. Polițiștii locali au asigurat locul până la sosirea conducătorului autovehiculului.

               O altă situație a fost identificată de polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aceea a găsirii pe Aleea Mihail Sadoveanu a unei bluze de trening în care se aflau mai multe bunuri, carduri și documente de identificare aparținând proprietarului bluzei pierdute în zona sus-menționată. Bunurile au fost predate proprietarului în baza unui proces-verbal.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 11.02.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 14.12.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 05.01.2022

PC DATA PC DATA
Sari la conținut