Buletin informativ

Buletin informativ din data de 20.10.2021

              În zilele de 18 și 19 .10.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

              Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun, zona piețelor agroalimentare, unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

                Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 59 solicitări venite din partea cetățenilor municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.) sau servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare).

                În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 337 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 136 procese-verbale. La stabilirea sancțiunii, polițiștii locali au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, în funcție de gravitatea faptei săvârșite. Valoarea amenzilor: 20.890 lei.

               Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 17 sancțiuni (Legea nr. 61/1991).

                Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale în cazul unui bărbat care a fost depistat în Parcul Teatrul Național, consumând băuturi alcoolice. Sancțiunea a fost stabilită conform Legii nr. 61/1991, iar cuantumul amenzii a fost de 100 lei.

                 Tot pentru consum de băuturi alcoolice a fost sancționată de polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 Ordine Publică, și o femeie care a fost depistată pe o bancă aflată pe str. Vasile Lupu nr. 80.

               Tulburarea ordinii și liniștii publice prin strigăte și larmă și proferarea de injurii i-a adus unui bărbat o amendă în valoare de 200 lei. Fapta a fost constatată și sancționată de polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică.

             Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, iar în acest context, punctual, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației asigură fluidizarea traficului rutier în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.

            Pentru încălcarea normelor pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 55 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002.

             Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat un conducător, conform O.U.G. nr. 195/2002 (725 lei și 3 puncte penalizare), întrucât a fost depistat staționând neregulamentar cu autovehiculul proprietate personală la intersecția str. Otilia Cazimir cu str. Gr. Ghica Vodă.

                În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 51 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, iar faptele sancționate au constat în incinerare deșeuri (str. Cicoarei); staționare pe spațiul verde (str. Vasile Lupu); blocare parcare de reședință (str. Popăuți).

                 În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2, polițiștii locali au aplicat un număr de 6 sancțiuni, conform Legii nr. 55/2020.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

 

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 21.05.2020

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 08.07.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 20.05.2021

PC DATA PC DATA
Sari la conținut