Buletin informativ

Buletin informativ din data de 21.02.2022

În perioada 18-20.02.2022, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 77 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 423 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 168 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 41.625 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 39 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, unui bărbat care a fost depistat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt în timp ce consuma băuturi alcoolice ;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 500 lei, unui bărbat, aflat sub influența băuturilor alcoolice, care a tulburat fără drept liniștea locatarilor unui bloc și a adus injurii la adresa patrulei de poliție locală care a intervenit la sesizarea cetățenilor;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, aplicând o amendă în valoare de 200 lei, unui bărbat care a adus injurii trecătorilor de pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Poliție Locală Călare au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 300 lei, unui bărbat care a fost depistat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt în timp ce consuma băuturi alcoolice.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 64 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unei conducătoare auto, conform O.U.G. nr. 195/2002, aplicând o amendă în valoare de 725 lei și 3 puncte penalizare, întrucât a staționat neregulamentar pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în zona de incidență a indicatorului „Oprirea Interzisă”;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform O.U.G. nr. 195/2002, aplicând o amendă în valoare de 725 lei și 3 puncte penalizare, întrucât a staționat neregulamentar pe bulevardul Socola, la mai puțin de 25 metri de o trecere pentru pietoni.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 56 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 196/2018, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unui bărbat care plimba un câine pe spațiul verde din zona ANL Zimbru și nu avea asupra sa materiale necesare pentru strângerea excrementelor câinelui;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 2.000 lei, unui bărbat care a depozitat pe domeniul public diverse materiale (pături, haine vechi), deranjând locatarii unui bloc din apropiere prin miros și mizerie;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 1.500 lei, unui bărbat care a fost depistat pe șos. Nicolina în timp ce distrugea un stâlp de iluminat public.

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 9 procese-verbale de constatare a contravenției.

 

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 19.05.2020

PC DATA PC DATA

10 iulie 2023 – Buletin informativ

Conducere

BULETIN INFORMATIV DIN 04 martie 2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut