Buletin informativ

Buletin informativ din data de 22.11.2021

              În perioada 19-21.11.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

            Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

              Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au fost dirijați la 92 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

              În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 405 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 192 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 31.110 lei.

              Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 34 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, unui bărbat care a fost depistat pe str. Gării în timp ce consuma băuturi alcoolice;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unei femei care a fost depistată pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în timp ce apela la mila trecătorilor.

              Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 97 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat un conducător auto, întrucât a staționat neregulamentar în stația mijloacelor de transport în comun din Rond Agronomie. Cuantumul amenzii:725 lei și 3 puncte penalizare.

                 În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 46 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 315/2019, stabilind o amendă în valoare de 300 lei, unui conducător auto, întrucât a parcat pe  un loc destinat exclusiv autovehiculelor complet electrice;
  • conform H.C.L. Iași nr. 198/2000, a fost sancționat un bărbat care conducea un vehicul cu tracțiune animală în perimetru interzis. Cuantumul amenzii: 500 lei;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4, au sancționat pe proprietara unui autovehicul, întrucât a parcat pe pista destinată bicicliștilor amenajată pe șos. Păcurari. Cuantumul amenzii: 1.000 lei.

             La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 13 procese-verbale de constatare a contravenției, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 55/2020, stabilind o amendă în valoare de 500 lei, unui bărbat care a circula în afara locuinței, în intervalul orar 2200-0500.

 Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 19.01.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 13.08.2020

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV din data de 21.09.2022

PC DATA PC DATA
Sari la conținut