Buletin informativ

Buletin informativ din data de 23.02.2022

În ziua de 22.02.2022, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 43 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 198 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 78 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 34.350 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 13 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, aplicând o amendă în valoare de 100 lei, unui bărbat care a fost depistat pe șos. Nicolina, în timp ce apela în mod repetat la mila trecătorilor.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 19 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform O.U.G. nr. 195/2002, aplicând o amendă în valoare de 580 lei și 3 puncte penalizare, întrucât a staționat neregulamentar în dreptul indicatorului cu semnificația „Oprirea Interzisă”.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 44 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 70/1998, stabilind o amendă în valoare de 50 lei, unui bărbat care a fost depistat pe str. Aurel Vlaicu, în vădită stare de ebrietate;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 2.000 lei, proprietarului unui autovehicul, întrucât l-a abandonat pe domeniul public (bulevardul Țuțora).

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 2 procese-verbale de constatare a contravenției, în acest sens exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism. Afișaj Stradal au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 50/19919(R), administratorului unei societăți care executa lucrări de construire prin nerespectarea autorizație de construire deținută, respectiv a supraetajat 4 imobile aflate în construcție cu încă un nivel și a edificat structuri din beton în vederea supraetajării pentru alte 2 clădiri. Totodată s-a dispus intrarea în legalitate prin obținerea autorizației de construire, dacă condițiile urbanistice permit, în caz contrar aducerea imobilului la starea autorizată inițial, până la expirarea termenului de valabilitate al autorizației de construire. Cuantumul amenzii este în valoare de 15.000 lei.

 

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 16.12.2020

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 13.02.2020

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 10.03.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut