Buletin informativ

Buletin informativ din data de 24.02.2022

În ziua de 23.02.2022, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 31 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 212 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 129 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 19.820 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 14 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

    • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale față de tatăl unui minor, conform Legii nr. 61/1991, aplicând o amendă în valoare de 100 lei, întrucât nu a luat măsurile necesare pentru a-l împiedica (pe minor) de la săvârșirea faptei de vagabondaj.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 35 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

    • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform O.U.G. nr. 195/2002, aplicând o amendă în valoare de 725 lei și 3 puncte penalizare, întrucât a staționat neregulamentar pe trotuarul str. Ciornei, în dreptul imobilului cu nr. 2.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 77 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

    • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale administratorului unei societăți comerciale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 300 lei, întrucât la punctul de lucru situat pe bulevardul Alexandru cel Bun avea expuse mărfuri textile în afara perimetrului autorizat de Primăria Municipiului Iași;
    • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 900 lei, conducătorului unui autovehicul parcat pe spațiul verde amenajat la intersecția str. Mihai Eminescu cu str. Bolta Rece.

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 3 procese-verbale de constatare a contravenției.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

13 iulie 2023 – Buletin informativ

Conducere

Buletin informativ din data de 23.05.2022

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 06.11.2019

PC DATA PC DATA
Sari la conținut