Buletin informativ

Buletin informativ din data de 25.06.2021

             În ziua de 24.06.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

             Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, zona piețelor agroalimentare unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

              Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 34  adrese și au aplanat 5 conflicte.

              În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 200 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 110 procese-verbale de constatare a contravenției, iar la stabilirea sancțiunii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 16.825 lei.

               Astfel au fost întocmite:

  • 16 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
  • 51 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
  • 2 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.G. nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață;
  • 41 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Hotărârilor de Consiliu Local Iași;

               Exemple de infracțiuni/sancțiuni contravenționale:

  1. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 900 lei, numitei M.N., întrucât a fost staționat cu autovehiculul proprietate personală pe trotuarul str. Mușatini, împiedicând circulația pietonilor.
  2. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași. nr. 338/2006 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcționare a spațiilor de joacă pentru copii aflate pe domeniul public din Municipiul Iaşi, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 150 lei, numitului R.N, întrucât a fost depistat în parcul de joacă pentru copii din Parcul Expoziției, unde nu a respectat limita de vârstă pentru folosirea echipamentului de joacă
  3. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 200 lei, numitului C.C., întrucât a fost depistat pe str. Străp. Silvestru în timp ce adresa injurii și expresii jignitoare la adresa trecătorilor.
  4. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 300 lei, numitului B.R., întrucât a provocat scandal în Parcul Teatrului Național Vasile Alecsandri.
  5. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 100 lei, numitului C.E., întrucât a fost depistat pe pe str. Străp. Silvestru în timp ce tulbura, fără drept, liniștea publică prin strigăte și larmă.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 17.03.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 16.11.2020

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 22.10.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut