Buletin informativ

Buletin informativ din data de 25.08.2021

           În perioada 23-24.08.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

             Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, zona piețelor agroalimentare unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

               Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 49 adrese, iar prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași au fost dirijați la 3 adrese.

                În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 380 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 187 procese-verbale de constatare a contravenției, iar la stabilirea sancțiunii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 36.530 lei.

         Astfel au fost întocmite:

 • 35 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
 • 5 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun;
 • 2 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții;
 • 68 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
 • 3 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.G. nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români;
 • 73 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Hotărârilor de Consiliu Local Iași.
 • 1 proces-verbal conform altor acte normative.

 

Exemple de infracțiuni/sancțiuni contravenționale:

 1. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism. Afișaj Stradal au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 1.500 lei, numitei L.M, întrucât a executat lucrări de construire/dezafectare fără a deține autorizație. S-a dispus sistarea lucrărilor și intrarea în legalitate, în caz contrar, aducerea construcției la forma inițială.
 2. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenție au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 100 lei, numitului M.I., întrucât a fost depistat în zona Podu Roș, în timp ce consuma băuturi alcoolice.
 3. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 2.000 lei, numitului H.C., întrucât a fost depistat lângă un punct gospodăresc de pe str. Arcu, în timp ce arunca pe domeniuk public diferite deșeuri.
 4. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 2.000 lei, numitei M.G., întrucât a fost depistată dormind pe o bancă amplasată pe esplanada Nicolina.

 

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 11.08.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 08.02.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 08.12.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut