Buletin informativ

Buletin informativ din data de 26.11.2021

              În data de 25.11.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

              Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

                Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 27 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

                  În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 152 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 85 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 11.380 lei.

                  Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 11 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, unui bărbat care a fost depistat în parcarea Teatrului Național „ Vasile Alecsandri”, în timp ce apela la mila publicului;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, unui bărbat care a fost depistat pe în Piața Nicolina, în timp ce consuma băuturi alcoolice.

                    Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 44 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au sancționat un bărbat, cu suma de 290 lei și 2 puncte penalizare, conform O.U.G. nr. 195/2002, întrucât a oprit neregulamentar pe trecerea pentru pietoni amplasată pe str. Vasile Lupu nr. 68.

                    În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 22 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat un conducător auto, cu suma de 900 lei, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, întrucât a pătruns și staționat pe spațiul verde aferent str. N. Bălcescu.

                    La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 8 procese-verbale de constatare a contravenției, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism. Afișaj Stradal au sancționat o societate comercială, cu suma de 1.000 lei, conform Legii nr. 50/1991, întrucât a executat lucrări de construire, prin supraetajare la imobil existent, fără a deține autorizație de contruire.

 

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

BULETIN INFORMATIV din data de 01.09.2022

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 12.02.2020

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 10.01.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut