Buletin informativ

Buletin informativ din data de 27.06.2022

În zilele de 24-26 iunie a.c., polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la  73 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 334 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 122 procese-verbale și au depistat două fapte de natură penală. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind 33.200  lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 40 sancțiuni (Legea nr. 61/1991) dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale unei femei, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 500 lei, întrucât a fost depistată în zona Minerva în timp ce comercializa flori naturale, iar cu ocazia legitimării, persoana în cauză a refuzat să prezinte un act e identitate sau să ofere informații pentru stabilirea identității sale;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform Legii nr.61/1991, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 400 lei, întrucât a fost depistat în incinta Imobil Canta nr. 60 în timp ce  adresa injurii și amenințări cu acte de violență la adresa agenților de poliție locală aflați în exercițiul funcțiunii.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor  rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 35 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unei conducătoare auto, conform O.U.G. nr. 195/2002, stabilind o amendă în valoare de 725 lei și 3 puncte penalizare, întrucât a staționat neregulamentar cu autovehiculul pe trecerea de pietoni amenajată la intersecția bulevardului Carol I cu str. Vasile Pogor.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 32 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 1.000 lei, întrucât a lăsat în libertate la pășunat 9 bovine pe spațiul verde în zona bulevardului Alexandru cel Bun.
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform H.C.L. Iași nr. 315/2019, stabilind o amendă în valoare de 1.500 lei, întrucât a ocupat fără drept un loc de parcare destinat exclusiv autovehiculelor electrice, amenajat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit 15 procese-verbale de constatare a contravenției.

            Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai eficientă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047, disponibile 24/24 ore.

 

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 09.03.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data 09.12.2022

Conducere

Buletin informativ din data de 11.08.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut