Buletin informativ

Buletin informativ din data de 28.04.2022

În ziua de 27 aprilie a.c., polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 35 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 118 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 60 procese-verbale și au depistat două fapte de natură penală. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind 11.255 lei.

 

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 3 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei, întrucât a staționat neregulamentar cu autoturismul proprietate personală, iar la solicitarea îndreptățită a polițiștilor locali de a se legitima, acesta a refuzat;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 100 lei, întrucât a fost depistat în Parcul Teatrului Național Vasile Alecsandri, în timp ce consuma băuturi alcoolice.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 27 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unui pieton, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 435 lei și 3 puncte penalizare, întrucât a staționat neregulamentar cu autovehiculul proprietate personală la mai puțin de 25 metri de intersecția str. Roman Vodă cu bulevardul Alexandru cel Bun, blocând banda de viraj dreapta.

 În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat  30 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale unei conducătoare auto, conform H.C.L. Iași nr. 125/2014, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 100 lei, întrucât a blocat un loc de parcare de reședință marcat și semnalizat corespunzător și vizibil;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform H.C.L. Iași nr.552/2018, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, întrucât a blocat calea de acces spre platforma de colectare deșeuri menajere amenajată pe str. Ion Creangă.

    Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai eficientă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 20.05.2020

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 28.02.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 18.01.2021

PC DATA PC DATA
Sari la conținut