Buletin informativ

Buletin informativ din data de 29.04.2022

În ziua de 28 aprilie a.c., polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 35 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 122 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 70 procese-verbale și au depistat două fapte de natură penală. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind 11.780 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 6 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

    • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 200 lei, întrucât a tulburat fără drept liniștea locuitorilor de pe str. Plăieșilor, prin strigăte și larmă.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 31 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), dintre care exemplificăm:

    • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale unui pieton, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 725 lei și 3 puncte penalizare, întrucât a staționat neregulamentar cu autovehiculul proprietate personală la mai puțin de 25 metri de o intersecție de pe raza municipiului.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat  33 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

    • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unei conducătoare auto, conform H.C.L. Iași nr. 153/2010, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 1.500 lei, întrucât a parcat pe domeniu public o autoutilitară, având o lungime mai mare de 5,2 metri dimensiune gabarit;
    • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform H.C.L. Iași nr. 552/2018, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, întrucât a blocat calea de acces spre platforma de colectare deșeuri menajere amenajată pe str. Ion Creangă.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai eficientă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

 

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 20.10.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 14.01.2021

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 17.01.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut