Buletin informativ

Buletin informativ din data de 30.06.2021

             În ziua de 29.06.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

             Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, zona piețelor agroalimentare unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

              Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 27 adrese, iar prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași au fost dirijați la 3 adrese și au aplanat 2 conflicte.

              În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 136 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 88 procese-verbale de constatare a contravenției, iar la stabilirea sancțiunii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 11.065lei.

         Astfel au fost întocmite:

  • 26 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
  • 27 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
  • 1 proces-verbal de constatare a contravenției, conform O.G. nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață;
  • 34 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Hotărârilor de Consiliu Local Iași;

              Exemple de infracțiuni/sancțiuni contravenționale:

  1. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 600 lei, numitului G.M., întrucât a fost depistat la ora 00.05, în Piața Voievozilor, în timp ce tulbura liniștea locuitorilor prin strigăte și larmă, aflându-se într-un grup de cinci persoane.
  2. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași. nr. 338/2006 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcționare a spațiilor de joacă pentru copii aflate pe domeniul public din Municipiul Iaşi, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 150 lei, numitului O.A., întrucât a fost depistat în parcul de joacă pentru copii situat pe str. Ciurchi nr. 127, încălcând programul de funcționare stabilit.
  3. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași. nr. 338/2006 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcționare a spațiilor de joacă pentru copii aflate pe domeniul public din Municipiul Iaşi, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 200 lei, numitului O.R., întrucât a fost depistat în parcul de joacă pentru copii situat pe str. Ciurchi nr. 127, în timp ce consuma băuturi alcoolice împreună cu altă persoană.
  4. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 200 lei, numitei P.R., întrucât a fost depistată pe str. Silvestru, în timp ce tulbura liniștea locuitorilor prin strigăte și larmă.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 18.11.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 06.11.2020

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 02.06.2022

PC DATA PC DATA
Sari la conținut