Buletin informativ

Buletin informativ din data de 11.01.2022

În ziua de 10.01.2022, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 33 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 129 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 64 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 10.250 lei.

 

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 17 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 1.000 lei, unui bărbat care a tulburat liniștea locatarilor unui imobil amplasat pe str. Cuza-Vodă, prin difuzarea de muzică la intensitate ridicată;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unui bărbat (cazat temporar în adăpostul de noapte amenajat în clădirea „Baia Publică”) care se afla sub influența băuturilor alcoolice și tulbura liniștea celorlalte persoane cazate prin strigăte și larmă.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 20 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unui conducător auto, sancționându-l cu suma de 435 lei și 3 puncte penalizare, întrucât a staționat neregulamentar în stația mijloacelor de transport în comun care era amenajată pe bulevardul Nicolae Iorga.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 25 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 125/2014 unui conducător auto care a blocat intrarea/ieșirea dintr-o parcare amenajată pe bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 50. Cuantumul amenzii este în valoare de 200 lei.

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 2 procese-verbale de constatare a contravenției.

 

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

BULETIN INFORMATIV DIN 24.12.2019

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 13.08.2020

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV din data de 06.12.2022

Conducere
Sari la conținut