Buletin informativ

Buletin informativ din data de 30.09.2021

                 În data de 29 septembrie 2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

               Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun, zona piețelor agroalimentare, unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

                Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 27 solicitări venite din partea cetățenilor municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.) sau servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare).

               În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 199 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 101 procese-verbale. La stabilirea sancțiunii, polițiștii locali au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, în funcție de gravitatea faptei săvârșite. Valoarea amenzilor: 14.785 lei.

              Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 12 sancțiuni (Legea nr. 61/1991).

               Polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Ordine publică au sancționat două persoane care au provocat și participat la scandal în fața imobilului nr. 60, amplasat pe str. Canta . Sancțiunile au fost în cuantum de 200 lei/persoană, conform Legii nr. 61/1991.

                În atenția polițiștilor locali au fost faptele de cerșetorie, astfel polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au sancționat cu suma de 100 lei (conform Legii nr. 61/1991) pe o persoană de gen feminin care apela la mila publicului.

              Refuzul legitimării la cererea justificată a patrulei de polițiști locali care efectuau serviciu în zona Centrală a municipiului Iași, a condus la întocmirea unui proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991, unei persoane care apela la mila publicului. Cuantumul amenzii: 200 lei

            Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, iar în acest context, punctual, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației asigură fluidizarea traficului rutier în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.

            Pentru încălcarea normelor pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 54 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002.

               Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale în cazul unui conducător auto care a staționat neregulamentar la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt cu str. I.C. Brătianu. (O.U.G. nr. 195/2002) Cuantumul amenzii: 725 lei și 2 puncte penalizare.

            În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 29 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

             Cu suma de 100 lei a fost sancționată o persoană care a încălcat prevederile H.C.L. Iași nr. 552/2018, întrucât a blocat calea de acces către platforma de colectare a gunoiului menajer. Contravenția a fost constatată de polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică.

            Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au sancționat două persoane, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, cu amendă în valoare de 1.000 lei/persoană, întrucât au fost depistate în timp ce incinerau mai multe deșeuri.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

 

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 25.06.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 18.10.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 08.07.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut