Comunicate de presă Video

Controale în rândul taximetrelor


În această perioadă, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţa Circulaţiei au demarat o campanie de verificare a legalităţii autorizaţiilor privind efectuarea transportului în regim de taxi, precum şi modul în care conducătorii auto care desfăşoară această activitate respectă prevederile legale.
Cu această ocazie la data de 28 februarie 2013, între orele 10:00 – 12:00, poliţiştii locali au verificat peste 40 de coducători auto care desfăşurau activităţi de taximetrie în zona Gării Internaţionale, Cantemir, Podu de Piatră şi Autogara Codreanu. În urma controalelor efectuate în trafic, poliţiştii locali au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, deoarece nu deţineau asupra lor atestatul profesional sau asigurarea pentru persoane şi bunuri, ecusonul nu era afişat la un loc vizibil, conform prevederilor legale şi nu eliberau bonul fiscal la terminarea curselor, conform prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim închiriere. De asemenea, în urma acţiunii au fost sancţionaţi contravenţional 5 conducători auto cu amenzi cu prinse între 190 lei 370 lei, deoarece au pătruns cu taximetrul pe trotuarul situat în dreptul Autogării Codreanu, fapt ce îngreuna traficul pietonal.
Având în vedere că tot mai multe persoane au sesizat că sunt nemulţumite de conduita taximetriştilor în trafic, poliţiştii locali vor continua acţiunile de control pentru a fi asigurat un serviciu de taximetrie în siguranţă şi cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Informatii de interes

Polițiștii locali implicați în campania de curățenie de primăvară

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 29.06.2020

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 29.05.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut