Comunicate de presă

Imobilul social M 2 în atenţia poliţiştilor locali

În dimineaţa zilei de 11 iulie 2013, între orele 06:30 şi 08:30, poliţiştii locali împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat au desfăşurat o acţiune în imobilul M 2, în vederea identificării persoanelor care locuiesc fără forme legale, nu respectă normele de curăţenie şi convieţuire socială.
Cu acest prilej, poliţiştii locali au procedat la verificarea spaţiilor locative, ocazie cu care au fost legitimate 53 de persoane dintre care 20 au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 12.090 lei. În acest sens, lucrătorii instituţiei noastre au aplicat 17 amenzi conform H.C.L.M. Iaşi nr. 172/2002, mod., cu privire la nerespectarea normelor de curăţenie şi ocuparea fără forme legale a spaţiilor cu destinaţia de locuinţă din fondul locativ de stat sau din patrimoniul Consiliului Local. De asemenea, în urma verificării documentelor, s-a constatat faptul că trei persoane deţineau acte de identitate cu termenul de valabilitate expirat. Cu această ocazie, persoanele au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi cuprinse între 40 şi 80 lei, conform O.G. 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa si actele de identitate ale cetăţenilor români, fiind somate ca în cel mai scurt timp să intre în legalitate.
Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii locali vor monitoriza imobilul menţionat pentru a nu permite accesul persoanelor care nu îşi justifică prezenţa în această locaţie, precum şi respectarea normelor de convieţuire socială şi asigurarea unui climat de siguranţă publică.
Precizăm faptul că în perioada următoare acţiunile la imobilele sociale vor continua periodic la toate clădirile administrate de către Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat.

Informatii de interes

Depistați cu produse etnobotanice

PC DATA PC DATA

Peste 2.200 de sancţiuni contravenţionale aplicate în luna august

PC DATA PC DATA

Poliţia Locală continuă raziile în imobilele sociale

PC DATA PC DATA
Sari la conținut