Comunicate de presă

În două zile poliţiştii locali au confiscat 5.300 de ţigarete

Poliţiştii locali continuă acţiunile în zona pieţelor agroalimentare pentru combaterea comerţului cu ţigarete provenite din Republica Moldova, ocazie cu care persoanele depistate sunt sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 1.500 lei, conform Legii nr. 12/1990, privind protejare populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
Astfel, la data de 27 mai 2013, în jurul orelor 14:00, poliţiştii locali care executau serviciul în zona pieţei agroalimentare Nicolina l-au depistat pe numitul C.P., de 53 ani, domiciliat în municipiul Iaşi care deţinea cu scopul de a comercializa 2.040 ţigarete provenite din Republica Moldova fără a deţine documente de provenienţă. Persoana menţionată a fost sancţionată contravenţional, conform actului normativ menţionat, iar ca măsură complementară ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării.
De asemenea, la data menţionată, în jurul orelor 10:30, poliţiştii locali care executau serviciul în zona pieţei agroalimentare Alexandru cel Bun l-au depistat pe numitul O.I., de 46 ani, domiciliat în municipiul Iaşi care comercializa 1.600 de ţigarete provenite din Republica Moldova fără a deţine documente de provenienţă. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional, conform Legii nr.12/1990, iar ca măsură complementară ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării.
În plus, în această dimineaţă, în jurul orelor 09:30, poliţiştii locali, care executau serviciul în Piaţa Agroalimentară Alexandru cel Bun au sancţionat-o contravenţional, conform actului normativ menţionat, pe numita L.G., de 40 ani, domiciliată în municipiu Iaşi, deoarece comecializa ţigarete a căror provenienţă nu a putut fi dovedită, conform prevederilor legale. Ca măsură complementară au fost ridicate în vederea confiscării 1.600 de ţigarete.
Precizăm faptul că în urma acţiunilor desfăşurate de către poliţiştii locali pe această linie, lunar sunt ridicate în vederea confiscării mii de ţigarete şi sancţionate contravenţional zeci de persoane care desfăşoară astfel de comerţ.

Informatii de interes

Sancțiuni contravenționale aplicate în luna mai

PC DATA PC DATA

Parcurile de joacă pentru copii, în atenția polițiștilor locali

PC DATA PC DATA

Depistați cu produse etnobotanice într-un parc de joacă pentru copii

PC DATA PC DATA
Sari la conținut