Comunicate de presă

Liniştea publică în atenţia poliţiştilor locali

La finalul sătămânii trecute, poliţiştii locali au continuat acţiunile preventive în cartierele din municipiulul Iaşi pentru identificarea persoanelor şi a grupurilor de tineri care prin comportamentul lor tulbură liniştea publică şi nu respectă normele de convieţuire socială.
Astfel, în perioada 30 august – 01 septembrie 2013, în cadrul acţiunilor desfăşurate, lucrătorii instituţiei noastre au avut în atenţie esplanadele, parcurile, scările de bloc, zonele de agrement, precum şi imediata apropiere a cluburilor de noapte. Cu această ocazie, în perioada de referinţă, poliţiştii locali au procedat la legitimarea a 493 de persoane şi aplicat 156 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 22.320 lei.
Dintre acestea, 58 de amenzi cu valori cuprinse între 100 şi 1.500 lei, au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Poliţiştii locali au acţionat şi pentru respectarea prevederilor H.C.L.M. Iaşi, nr. 172/2002, privind gospodărirea şi menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi, ocazie cu care 15 de persoane au fost sancţionate contravenţional.
De asemenea, la data 01 septembrie 2013, în jurul orelor 00:30, poliţiştii locali care executau seviciul de siguranţă publică în zona buleverdului Ştefan cel Mare s-au sesizat cu privire la faptul că pe o bancă situată vis-à-vis de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, se aflau trei minori care aveau asupra lor băuturi alcoolice. Lucrătorii instituţiei noastre au procedat la legitimarea minorilor, ocazie cu care a reieşit faptul că numitul S.S., de 11 ani, domiciliat în municipiul Iaşi figurează ca fiind dat în urmărire generală.
Minorii au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Iaşi pentru continuarea verificărilor şi dispunerea măsurilor ce se impun în acest caz.

Informatii de interes

Poliția Locală a avut în supraveghere Parcul Copou în după-amiaza zilei de 28.02.2015

PC DATA PC DATA

Poliţiştii locali au continuat activităţile de verificare a legalităţii construcţiilor

PC DATA PC DATA

În atenția persoanei care a pierdut un portmoneu cu bani

PC DATA PC DATA
Sari la conținut