Comunicate de presă

Parcurile de joacă în atenţia poliţiştilor locali

Având în vedere încălzirea vremii şi faptul că parcurile de joacă pentru copii sunt tot mai populate, poliţiştii locali acţionează zilnic pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică şi prevenirea distrugerii echipamentelor de joacă.
Cu această ocazie, în ultima săptămână, lucrătorii instituţiei noastre au aplicat peste 50 de sancţiuni contravenţionale cu valori cuprinse între 150 si 1.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Iaşi nr. 338/2006, cu privire la regulamentul de organizare şi funcţionare a spaţiilor de joacă pentru copii.
Cele mai multe abateri au fost constatate pentru utilizarea echipamentelor de joacă fără a fi respectată limita de vârstă inscripţionată pe panoul informativ situat la intrarea în parc, fapt ce duce la degradarea echipamentelor de joacă. De asemenea, în atenţia poliţiştilor locali au fost şi grupurile de tineri care se formează în aceste locaţii cu scopul de a consuma băuturi alcoolice, ulterior tulburând liniştea publică şi distrugând mobilierul special amenajat. Contravenţii au fost constatate şi pentru nerespectarea normelor de curăţenie şi intrarea în spaţiul de joacă cu animale de companie sau biciclete.
În acest context, precizăm faptul că pe parcursul lunii aprilie, conform actului normativ menţionat, poliţiştii locali au sancţionat contravenţional 136 de persoane care nu au respectat prevederile legale.

Informatii de interes

Acţiuni pentru fluidizarea traficului şi eliberarea locurilor de parcare

PC DATA PC DATA

Alt hoţ din buzunare depistat de poliţiştii locali

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 13.05.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut