Comunicate de presă

Peste 2.100 de sancţiuni contravenţionale aplicate în luna ianuarie

Având în vedere Legea nr. 155/2010, prin care poliţia locală îşi desfăşoară activitatea în interesul comunităţii locale, în luna ianuarie, poliţiştii locali au continuat acţiunile pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care nu respectă normele de convieţuire socială.
Astfel, în perioada de referinţă, în urma acţiunilor de prevenţie, lucrătorii instituţiei noastre au aplicat 2.111 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare de peste 287.000 lei.
Dintre acestea:
– 455 de amenzi au fost aplicate ca urmare a nerespectării Legii 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
– 495 de persoane au fost sancţionate contravenţional Conform Hotărârilor de Consiliu Local, pentru nerespectarea normelor de curăţenie, nedeszăpezirea trotuarelor în dreptul căroroa domiciliază ori îşi desfăşoară activitatea economică, mutarea mobilierului stradal, expunerea spre vânzare a bunurilor în afara tonetelor, precum şi expunerea de afişe sau anunţuri publicitare în alte locuri decât panourile de afişaj.
– 897 de coducători auto care nu au respectat semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere, fapt ce a determinat îngreunarea traficului rutier şi utilajele de deszăpezire să îşi desfăşoare activităţile specifice au fost sancţionaţi contravenţional conform O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.
-56 de sancţiuni contravenţionale cu valori cuprinse între 500 şi 1.500 lei, conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. În plus, pentru comercianţii în cauză a fost dispusă şi măsura complementară a ridicării în vederea confiscării a bunurilor (produse alimentare şi nealimentarea, alcool, tutun, etc.) care au făcut obiectul contravenţiei.

Informatii de interes

Persoană condusă la Spitalul Universitar de Psihiatrie ,,Socola” Iași

PC DATA PC DATA

Sancţionaţi pentru distrugerea aranjamentelor florale

PC DATA PC DATA

Minoră pierdută de grup, găsită de polițiștii locali

PC DATA PC DATA
Sari la conținut