Comunicate de presă

Poliţiştii locali acţionează privind punerea în legalitate a ieşenilor pe linia evidenţei persoanei

În luna aprilie, poliţiştii locali au continuat acţiunile desfăşurate în cartierele din municipiul Iaşi, pentru identificarea şi înştiinţarea persoanelor cu privire la punerea în legalitate pe linia actelor de identitate, conform O.U.G. nr. 97/2005.
Cu această ocazie, numai în data de 10.04.2013, lucrătorii instituţiei noastre s-au prezentat la domiciliul a 277 de persoane, care figurează în bazele de date ale Direcţiei Locale de Evidenţă a Persoanelor Iaşi ca având cărţile de identitate expirate.
Ca urmare a acţiunii, din cele 277 persoane vizate, 167 nu au putut fi înştiinţate deoarece sunt plecate în străinătate sau nu au fost găsite la domiciliu, iar 38 de persoane aveau noul act de identitate emis. 63 de persoane au fost îndrumate către S.P.C.L.E.P pentru a-şi reînnoi actele de identitate expirate, iar 9 persoane au prezentat documentele care atestă faptul că au făcut deja demersuri pentru eliberarea noilor acte.
De la începutul anului şi până la finele lunii martie 2013, poliţiştii locali au avut de înştiinţat peste 4.800 de persoane care figurează cu actele de identitate expirate sau minori care au împlinit 14 ani şi nu s-au pezentat la Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor Iaşi pentru a intra în legalitate.

Informatii de interes

Sărbătorile Iașului au decurs fără evenimente deosebite

PC DATA PC DATA

Peste 4000 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii locali în primele două luni ale anului

PC DATA PC DATA

Sancţiuni contravenţionale aplicate la data de 25 noiembrie 2014

PC DATA PC DATA
Sari la conținut