Comunicate de presă

Poliţiştii locali au continuat activităţile de verificare a legalităţii construcţiilor

Pe parcursul lunii mai, poliţiştii locali din cadul Serviciului Control Urbanism au continuat verificările privind respectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte amenajarea teritoriului şi urbanismul, conform competeţelor ce le revin.
Astfel, în perioada de referinţă, în urma controalelor desfăşurate, lucrătorii instituţiei noaste au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 17.000 lei. Sancţionarea persoanelor s-a impus ca urmare a verificării a peste 190 de autorizaţii de construire. De asemenea, poliţiştii locali au procedat la somarea a peste 160 de persoane ca în cel mai scurt timp să se prezinte la sediul poliţiei locale, în vederea prezentării autorizaţiilor pentru construcţiile demarate. În perioada de referinţă, lucrătorii instituţiei noastre au soluţionat peste 100 de sesizări primite din partea cetăţenilor cu privire la amenajarea teritoriului şi urbanismul.
Exemple sancţiuni contravenţionale:
1. Numitul O. S., în calitate de proprietar, a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 3.000 lei, conform Legii nr. 50/1991, deoarece a executat lucrări de construire a unor anexe gospodăreşti, în zona Sărărie, fără a deţine autorizaţie în acest sens. În plus, a fost somat să intre în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construire dacă condiţiile urbanistice permit acest lucru.
2. Numitul B.C., domiciliat în zona bulevardului Tudor Vladimirescu, în calitate de proprietar, a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 1.000 lei, conform Legii nr. 50/1991, deoarece a efectuat lucrări de consolidare a unui imobil şi modificare a formei şi dimensiunii acoperişului fără a respecta autorizaţia de construire. În plus, a fost somat să intre în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construire dacă condiţiile urbanistice permit acest lucru, iar în caz contrar aducerea construcţiei la forma autorizată.

Informatii de interes

Depistat în trafic cu permisul de conducere anulat și sub influența băuturilor alcoolice

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 14.04.2020

PC DATA PC DATA

Suspecți de furturi din buzunare depistați de polițiștii locali

PC DATA PC DATA
Sari la conținut