Comunicate de presă

Poliţiştii locali continuă sancţionarea iubitorilor de animale care nu respectă normele de curăţenie


Şi în luna martie, poliţiştii locali continuă campania de avertizare şi sancţionare contravenţionlă a persoanelor care plimbă căinii pe străzile, esplanadele şi parcurile din oraş şi nu respectă normele de curăţenie prin strângerea excrementelor lăsate de patrupede pe domeniul public.
Cu această ocazie, de la începutul lunii martie, lucrătorii instituţiei au sancţionat contravenţional 30 de persoane pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Iaşi, nr. 172/2002, privind necurăţarea de către proprietarii câinilor a excrementelor lăsate în locurile unde circulaţia acestora este permisă. Potrivit actului normativ menţionat, persoanele au primit amenzi cu valori cuprinse între 260 şi 500 lei. De asemenea, cu ocazia desfăşurării activităţilor specifice, poliţiştii locali au procedat şi la atenţionarea a peste 70 de persoane care plimbau animale de companie cu privire la obligativitatea de a avea asupra lor materialele necesare pentru a curăţa excrementele lăsate de către patrupede.
Menţionăm faptul că în urma acţiunilor desfăşurate pe această linie, în luna februarie, poliţiştii locali au aplicat peste 35 de sancţiuni contravenţionale.

Informatii de interes

Sinteza activităților desfășurate de către polițiștii locali pe parcursul anului 2015

PC DATA PC DATA

Conducător auto depistat sub influenţa băuturilor alcoolice

PC DATA PC DATA

Consumatori de produse etnobotanice depistaţi de către poliţiştii locali

PC DATA PC DATA
Sari la conținut