Comunicate de presă

Sancţionaţi pentru consum de băuturi alcoolice în locurile publice


Ţinând cont de sesizările primite din partea cetăţenilor cu privire la faptul că în diferite locaţii se adună persoane şi grupuri de tineri, care pe fondul consumului de băuturi alcoolice tulbură liniştea publică poliţiştii locali au desfăşurate acţiuni în locaţiile precizate în vederea identificării şi sancţionării acestor persoane.
Cu această ocazie, în perioada 14 – 20 august 2013, lucrătorii instituţiei noastre au aplicat 61 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.050 lei, conform Legii nr. 61/1991, rep., privind consumul de băuturi alcoolice în locuri publice. Conform actului normativ, persoanele care nu respectă aceste prevederi legale riscă amenzi contravenţionale cu valori cuprinse între 100 şi 500 lei. Precizăm faptul că poliţiştii locali au acţionat cu precădere în zona scărilor de bloc, staţiilor mjloacelor de transport public în comun, precum şi a parcurilor publice acolo unde cetăţenii au semnalat nerespectarea normelor de convieţuire socială.
Având în vedere faptul că persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sunt predispuse la comiterea de fapte antisociale, poliţiştii locali vor continua identificarea şi sancţionarea persoanelor depistate în timp ce consumă băuturi alcoolice pe domeniul public.

Informatii de interes

În luna mai poliţiştii locali au aplicat peste 2.200 de sancţiuni contravenţionale

PC DATA PC DATA

Autorii a două furturi reţinuți de către poliţiştii locali

PC DATA PC DATA

Acţiuni în sprijinul persoanelor suferinde

PC DATA PC DATA
Sari la conținut