Comunicate de presă

Pieţele agroalimentare în atenţia poliţiştilor locali

În această lună, poliţiştii locali au continuat acţiunile de control în pieţele agroalimentare şi străzile din oraş pentru prevenirea comerţului ilicit şi asigurarea unor activităţilor comerciale cu respectarea prevederilor legale.
Astfel, în perioada 01-20 august 2013, în cadrul verificărilor efectuate, lucrătorii instituţiei noastre au procedat la sancţionarea contravenţională a 151 de persoane cu amenzi în valoare de 29.108 lei.
Dintre acestea, 57 de sancţiuni cu valori cuprinse între 100 şi 1.000 lei, au fost aplicate conform O.G. nr. 99/2000, privind comercializarea produselor si serviciilor de piaţă fără a deţine autorizaţie în acest sens. De asemenea, lucrătorii instituţiei noastre au sancţionat 38 de persoane cu amenzi în valoare de 1.750 lei, conform H.C.L.M. Iaşi nr. 167/1998, privind exercitarea de acte de comerţ, cu vădită intenţie de a se sustrage de la plata taxelor legale. Lucrătorii instituţiei noastre au aplicat şi 56 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. În plus, pentru comercianţii în cauză a fost dispusă şi măsura complementară a ridicării în vederea confiscării a bunurilor (produse alimentare şi nealimentarea, alcool, tutun, etc.) care au făcut obiectul contravenţiei.
În perioada următoare, poliţiştii locali vor continua acţiunile pe această linie, pentru asigurarea unui comerţ civilizat cu respectarea prevederilor legale.

Informatii de interes

Sancţiuni pentru lipirea afişelor publicitare în afara locurilor special amenajate

PC DATA PC DATA

Persoană depistată cu produse etnobotanice

PC DATA PC DATA

Acţiuni multiple în cartierele din municipiul Iaşi

PC DATA PC DATA
Sari la conținut