Comunicate de presă

Sancţionaţi pentru depozitarea deşeurilor pe domeniul public

În cadrul campaniei de curăţenie de primăvară, poliţişti locali acţionează pentru identificarea persoanelor care nu respectă normele de curăţenie depozitând pe domeniul public deşeurile rezultate din efectuarea diferitelor activităţi domestice.
În acest sens, cu ocazia desfăşurării activităţilor specifice în cartiere, de la începutul lunii martie, poliţiştii locali au sancţionat 32 de persoane care au fost depistate în timp ce depozitau moloz, materiale de construcţii sau diferite deşeuri pe domeniul public situat în jurul blocurilor, străzi ori în apropierea punctelor gospodăreşti. Astfel, persoanele în cauză au primit amenzi contravenţionale cu valori cuprinse între 700 şi 2.500 lei, conform H.C.L.M. Iaşi, nr. 172/2002, pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public a reziduurilor menajere şi vegetale, a molozului, a bunurilor materiale de orice fel ca utilaje, ambalaje, tonete, chioşcuri, mese, precum şi alte materiale de construcţii.
De asemenea, concomitent cu aceste activităţi, poliţiştii locali împreună cu lucrătorii din cadrul S.C. Salubris S.A. acţionează pentru dezafectarea şi ridicarea cuştilor pentru câini amplasate pe domeniul public în apropierea imobilelor.
În atenţia lucrătorilor instituţiei noastre sunt şi proprietarii terenurilor virane, care dacă nu vor proceda la curăţarea şi împrejmuirea acestora vor fi sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 360 şi 590 lei, conform actului normativ menţionat.

Informatii de interes

Comunicat

PC DATA PC DATA

Scandalagii sancţionaţi de către poliţiştii locali

PC DATA PC DATA

Analiza activităților desfășurate de Poliția Locală Iași în perioada 07-12. octombrie 2023

Conducere
Sari la conținut