Comunicate de presă

Sancţiuni pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială

Având în vedere Legea nr. 155/2010, prin care poliţia locală îşi desfăşoară activitatea în interesul comunităţii locale, în luna august, poliţiştii locali au continuat acţiunile pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care nu respectă normele de convieţuire socială.

În acest sens, poliţiştii locali au avut în vedere verificarea zonelor unde au fost semnalate şi indentificate fapte de încălcare a ordinii şi liniştii publice. Astfel, s-a acţionat cu precădere pentru sancţionarea persoanelor şi a grupurilor de tineri, care pe fondul consumului de alcool comit fapte antisociale, provoacă scandal sau tulbură liniştea locatarilor. Cu această ocazie, în perioada de referinţă, în urma activităţilor specifice desfăşurate în cartierele din municipiul Iaşi, poliţiştii locali au aplicat 642 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr. 61/1991, rep., privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Pentru faptele comise, conform actului normativ menţionat, persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între 100 şi 1.000 lei şi au o valoare de peste 87.000 lei.

Având ca prioritate asigurarea unui climat de siguranţă publică pe străzile din municipiul Iaşi, poliţiştii locali vor continua acţiunile preventive ce au ca scop respectarea normelor de convieţuire socială.

Informatii de interes

Peste 2.600 de sancţiuni contravenţionale aplicate în luna iunie

PC DATA PC DATA

Activități educative la Școla Gimnazială ,,Alexandru cel Bun”

PC DATA PC DATA

Suspecți de tâlhărie depistați de către polițiștii locali

PC DATA PC DATA
Sari la conținut