Comunicate de presă

Acţiuni preventive pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică

Având ca prioritate asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică pe străzile din municipiul Iaşi, poliţiştii locali au continuat şi în luna septembrie acţiunile preventive ce au avut ca scop respectarea normelor de convieţuire socială.

Cu această ocazie, poliţiştii locali au avut în vedere identificarea persoanelor şi a grupurilor de tineri predispuse la comiterea de fapte antisociale. În acest sens, în perioada 01 –24 septembrie 2012, în urma acţiunilor desfăşurate în cartierele din municipiul Iaşi, poliţiştii locali au aplicat 330 de sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 61/1991, rep., privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Dintre acestea, majoritatea amenzilor au fost aplicate pentru provocare de scandal, consum de alcool, precum şi tulburarea liniştii publice. Astfel, s-a acţionat cu precădere în locaţiile unde au fost semnalate fapte de natura celor menţionate, în zonele aglomerate, parcuri şi în apropierea cluburilor situate în zona bulevardului Ştefan cel Mare. Pentru faptele comise, conform actului normativ menţionat, persoanele în cauză a fost sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între 100 şi 1.000 lei, cu o valoare de peste 47.000 lei.

De asemenea, în perioada următoare poliţiştii locali vor acţiona cu prioritate în zona unităţilor de învăţământ, pieţelor agroalimentare şi pe arterele intens circulate pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier.

Informatii de interes

Comunicat

PC DATA PC DATA

Minor plecat din Centru de Plasament, depistat de către polițiștii locali

PC DATA PC DATA

Persoane depistate de către polițiștii locali în timp ce sustrageau componente din fier

PC DATA PC DATA
Sari la conținut