Comunicate de presă

Sancţiuni pentru nerespectarea normelor de curăţenie

În vederea respectării normelor de curăţenie, poliţiştii locali au continuat zilnic campania de atenţionare şi sancţionare a persoanelor care plimbă animalele de companie şi nu iau măsuri de curăţare a excrementelor lăsate de patrupede pe domeniul public.
Cu această ocazie, de la începutul lunii februarie, lucrătorii instituţiei au sancţionat contravenţional 25 de persoane pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Iaşi, nr. 172/2002, privind necurăţarea de către proprietarii câinilor a excrementelor lăsate în locurile unde circulaţia acestora este permisă. Potrivit actului normativ menţionat, persoanele au primit amenzi cu valori cuprinse între 260 şi 500 lei. De asemenea, cu ocazia desfăşurării activităţilor specifice, poliţiştii locali au procedat şi la atenţionarea a peste 100 de persoane care plimbau animale de companie cu privire la obligativitatea de a avea asupra lor materialele necesare pentru a curăţa excrementele lăsate de către patrupede.
Menţionăm faptul că poliţiştii locali vor avea în atenţie permanentă aceaste activităţi în vederea respectării prevederilor legale şi determinarea deţinătorilor de animale de companie de a menţine curăţenia în oraşul nostru.

Informatii de interes

Urmărit local identificat şi reţinut de către poliţiştii locali

PC DATA PC DATA

Pistol cu aer comprimat găsit într-un autoturism

PC DATA PC DATA

Poliţiştii locali acţionează în ajutorul persoanelor defavorizate

PC DATA PC DATA
Sari la conținut