Comunicate de presă

Acţiuni pentru prevenirea circulaţiei autovehiculelor cu tracţiune animală pe străzile oraşului

Având în vedere faptul că în această perioadă pe străzile din oraş circulă tot mai multe vehicule cu tracţiune animală fapt ce îngreunează traficul rutier şi redă un aspect neplăcut oraşului, poliţiştii locali desfăşoară acţiuni pentru îndepărtarea acestor vehicule de pe raza municipiului.
Astfel, de la începutul lunii iulie, lucrătorii instituţiei noastre au aplicat 96 de sanţiuni în valoare de 44.790 lei, conform H.C.L.M. Iaşi nr. 198/ 2000, privind interzicerea accesului şi circulaţiei mijloacelor de transport cu tracţiune animală în interiorul municipiului Iasi.
În acest sens, s-a acţionat cu precădere în zona bulevardelor si pe strazile din cartiere unde persoanele în cauză foloseau aceste mijloace de transport pentru a comercializa produse agricole de sezon sau pentru a colecta fier vechi.
De asemenea, în perioada următoare, politistii locali vor organiza mai multe filtre la intrările din oraş pentru a nu permite accesul carutasilor în perimetrul interzis şi pentru a informa persoanele în cauza faptul că prin nerespectarea acestor prevederi legale riscă amenzi cuprinse între 500 si 1.000 lei.

Informatii de interes

ANALIZA ACTIVITĂȚII DESFĂȘURATE DE POLIȚIA LOCALĂ IAȘI ÎN PERIOADA 07.10-15.10.2023 (SĂRBĂTORILE IAȘULUI A XXXII-A EDIȚIE)

Conducere

Caiet de sarcini

PC DATA PC DATA

Sancţiuni contravenţionale aplicate în perioada 25-27 iulie 2014

PC DATA PC DATA
Sari la conținut