Comunicate de presă

Acţiuni preventive în zona unităţilor de învăţământ

În luna octombrie, poliţiştii locali au continuat acţiunile preventive în zona unităţilor de învăţământ pentru a preveni comiterea de fapte antisociale şi asigurarea unui climat de siguranţă publică.
Cu această ocazie, în perioada de referinţă, pe timpul desfăşurării activităţilor specifice lucrătorii instituţiei noastre au identificat 8 tineri care au pătruns fără drept în incinta şcolilor şi care nu au putut să îşi justifice prezenţa în aceste locaţii.
Astfel,  persoanele în cauză au fost sancţionate cu amenzi contravenţionale cu valori cuprinse înte 500 şi 1.500 lei conform Legii nr. 61/1991, republicată, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. De asemenea, conform actului normativ menţionat, poliţiştii locali au aplicat peste 30 de sancţiuni contravenţionale, cu valori cuprinse între 200 şi 1.000 lei, pentru fapte de consum alcool şi tulburare a liniştii publice în imediata apropiere a unităţilor de învăţământ. În acelaşi context, poliţiştii locali au avut în atenţie şi respectarea normelor de curăţenie ocazie cu care 10 elevi care au fost depistaţi  în timp ce consumau seminţe sau aruncau reziduri menajere pe domeniul public, au fost sancţionaţi contravenţional conform H.C.L.M. Iaşi nr. 172/2002, privind gospodărirea şi menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi.
În plus, în urma protocolului de colaborare încheiat între instituţia noastră şi peste 40 de unităţi de învăţământ, poliţiştii locali continuă activităţile educativ-preventive pe temă rutieră şi de prevenire a faptelor antisociale.

Informatii de interes

Parcurile de joacă pentru copii în atenția polițiștilor locali

PC DATA PC DATA

Țigarete ridicate în vederea confiscării din Piața Agroalimentară Nicolina

PC DATA PC DATA

Prins în flagrant de către poliţiştii locali după ce a sustras o haină de blană

PC DATA PC DATA
Sari la conținut