Comunicate de presă

Activităţi multiple în cadrul Serviciului Control Urbanism

Activităţi multiple în cadrul Serviciului Control UrbanismPe parcursul lunii octombrie, poliţiştii locali din cadul Serviciului Control Urbanism, au intensificat activităţile de verificare a respectării prevederilor legislative în ceea ce priveşte amenajarea teritoriului şi urbanismul, conform competeţelor ce le revin.

Astfel, în perioada de referinţă, în urma controalelor desfăşurate, lucrătorii instituţiei noaste au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 63.000 lei. Sancţionarea persoanelor s-a impus în urma verificării a peste 200 de autorizaţii de construire privind respectarea prevederilor legislative în domeniu. De asemenea, poliţiştii locali au procedat la somarea a peste 300 de persoane ca în cel mai scurt timp să se prezinte la sediul poliţiei locale, în vederea prezentării autorizaţiilor pentru construcţiile demarate.

Exemple sancţiuni contravenţionale:

  1.  Numitul B.C., în calitate de proprietar, a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 20.000 lei, deoarece a executat lucrări de construire a unei clădiri în plan parter de aproximativ 75 mp, în zona Bucium, fără a deţine autorizaţie în acest sens. În plus, a fost somat să intre în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construire dacă condiţiile urbanistice permit acest lucru.
  2. Numitul M.M., în calitate de proprietar, a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei, deoarece a efectuat lucrări de modificare a şarpantei existente la parterul unei clădiri situate în zona Moara de Vânt, prin schimbarea formei, dimensiunilor şi a materialelor folosite fără a deţine autorizaţie în acest sens. S-a dispus sistarea lucrărilor şi intrarea în legalitate dacă condiţiile urbanistice permit acest lucru.

Informatii de interes

Portofel restituit persoanei păgubite de către polițiștii locali

PC DATA PC DATA

ANUNȚ PENTRU ÎNCEPEREA ACTIVITĂȚII DE VOLUNTARIAT ÎN CADRUL POLIȚIEI LOCALE IAȘI

PC DATA PC DATA

Coducătorul unui moped depistat în trafic având permisul de conducere anulat

PC DATA PC DATA
Sari la conținut