Buletin informativ

Buletin informativ din data de 02.05.2022

În perioada 29.04.- 02.05.2022, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 54 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 269 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 96 procese-verbale și au depistat două fapte de natură penală. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind 25.100 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 34 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

    • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 500 lei, întrucât a fost depistat în vădită stare de ebrietate în zona Parcului Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, iar la vederea patrulei de polițiști locali, persoana în cauză a adresat cuvinte și expresii jignitoare acestora, ducând la indignarea trecătorilor.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 38 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R).

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat  19 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

    • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 1.500 lei, întrucât a fost depistat în zona Rond Agronomie în timp ce distrugea (prin rupere) aranjamentele florale din scuarul amenajat;
    • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale unei femei, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 1.500 lei, întrucât a fost depistată în fața Teatrului Național „Vasile Alecsandri” în timp ce distrugea (prin rupere) scuarul amenajat cu flori;
    • polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 1.000 lei, întrucât a blocat trotuarul aferent str. Plantelor cu autovehiculul proprietate personală, iar prin fapta sa a blocat circulația pietonilor și accesul în incinta unei întreprinderi.

     La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit 4 procese-verbale de constatare a contravenției, dintre care exemplificăm:

    • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform Legii nr. 448/2006, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 3.000 lei, întrucât a blocat fără drept  un loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilități (amenajat lângă Piața Alexandru cel Bun).

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai eficientă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

 

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 04.05.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 10.02.2023

Conducere

Buletin informativ din data de 30.09.2021

PC DATA PC DATA
Sari la conținut