Buletin informativ

Buletin informativ din data de 04.11.2021

           În ziua de 03.10.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

            Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

               Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au fost dirijați la 34 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

               În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 209 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 81 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 12.935 lei.

              Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 9 sancțiuni (Legea nr. 61/1991).

              Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 32 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au sancționat un conducător auto cu amendă în valoare de 290 lei și 2 puncte penalizare, întrucât a condus un autoturism fără a respecta indicatorul rutier „Accesul interzis”- cu excepția mijloacelor de transport în comun CTP.

               În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 36 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 125/2014, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unei conducătoare auto, întrucât a ocupat fără drept un loc de parcare de reședință semnalizat corespunzător.
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 900 lei, unui conducător auto, întrucât a parcat pe spațiul verde aferent Al. Grigore Ghica Vodă.
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 1.000 lei, unui bărbat care a fost depistat în timp ce incinera resturi vegetale pe malul râului Nicolina;
  • polițiștii locali din cadrul Biroul Protecția Mediului au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 1.000 lei, unei femei care a fost depistată în timp ce incinera resturi vegetale și alte deșeuri pe domeniul public, în zona Cicoarei.

                La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 4 procese-verbale de constatare a contravenției.

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale unui bărbat, deoarece cu ocazia legitimării s-a constatat că avea actul de identitate expirat din anul 2018. Cuantumul amenzii este în valoare de 40 lei (O.G. 97/2005);
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Poliție Locală Călare au aplicat măsurile legale unui bărbat, deoarece cu ocazia legitimării s-a constatat că avea actul de identitate expirat. Cuantumul amenzii este în valoare de 40 lei (O.G. 97/2005).

 

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

 

Informatii de interes

BULETIN INFORMATIV DIN 19.12.2019

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 25.09.2019

PC DATA PC DATA

11.08.2023 – Buletin informativ

Conducere
Sari la conținut