Buletin informativ

Buletin informativ din data de 04.01.2022

            În ziua de 03.01.2022, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

             Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

              Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 28 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

              În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 149 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 63 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 12.395 lei.

              Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 5 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, unei femei care a fost depistată pe str. Cetățuia în timp ce consuma băuturi alcoolice;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unui bărbat care a proferat injurii și expresii jignitoare la adresa personalului voluntar din cadrul Serviciului Voluntar de Ambulanță Iași.

                Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 31 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 au sancționat un pieton, cu suma de 290 lei, conform O.U.G. nr. 195/2002, întrucât a traversat neregulamentar, pe culoarea roșie a semaforului amplasat pe Calea Galata.

                În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 24 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au sancționat o femeie, cu suma de 1.500 lei, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, întrucât a distrus ornamentele instalate pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt.

               La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 3 procese-verbale de constatare a contravenției, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat o conducătoare auto, cu suma de 2.000 lei, conform Legii nr. 448/2006, întrucât a staționat pe un loc special marcat și amenajat pentru persoanele cu dizabilități.

 Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 28.09.2021

PC DATA PC DATA

22 noiembrie 2023 – Buletin informativ

Conducere

11 septembrie 2023 – Buletin informativ

Conducere
Sari la conținut