Buletin informativ

Buletin informativ din data de 05.01.2022

            În ziua de 04.01.2022, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

           Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

            Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 26 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

              În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 153 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 59 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 19.010 lei.

            Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 11 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 400 lei, unui bărbat care a fost depistat pe str. Agatha Bârsescu în timp ce profera injurii și expresii jignitoare la adresa trecătorilor și tulbura liniștea prin strigăte și țipete;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unui bărbat care a proferat injurii și expresii jignitoare la adresa personalului voluntar din cadrul Serviciului Voluntar de Ambulanță Iași.

             Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 20 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002.

             În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 25 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat pe proprietarul unui autovehicul abandonat pe domeniul public. Cuantumul amenzii este de 2.000 lei, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au sancționat pe conducătorul unui autovehicul care a blocat calea de acces în curtea unei unități de învățământ. Cuantumul amenzii este de 1.500 lei, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020.

             La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 3 procese-verbale de constatare a contravenției.

 Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 26.04.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 14.05.2021

PC DATA PC DATA

08.08.2023 – Buletin informativ

Conducere
Sari la conținut