Buletin informativ

Buletin informativ din data de 07.01.2022

              În ziua de 06.01.2022, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

            Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

              Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 26 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

             În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 171 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 67 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 12.555 lei.

             Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 14 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 500 lei, unui bărbat care a tulburat fără drept liniștea locatarilor unui imobil, prin strigăte și larmă;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 300 lei, unui bărbat care a provocat scandal în zonă publică.

               Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 27 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale unei conducătoare auto, sancționând-o cu suma de 435 lei și 2 puncte penalizare, întrucât a oprit neregulamentar în dreptul indicatorului „Oprirea Interzisă”.

            În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 21 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

            La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 5 procese-verbale de constatare a contravenției, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism. Afișaj Stradal au aplicat măsurile legale unei societăți, întrucât a executat lucrări de reconstruire, consolidare, recompartimentare imobil existent și refacere împrejmuire cu schimbarea formei, dimensiunii și materialelor la un imobil, fără a deține autorizație de construire eliberată de Primăria Municipiului Iași. Cuantumul amenzii 2.000 lei, conform Legii nr. 50/1991.
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale în cazul unui conducător auto, care a ocupat fără drept un loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilități. Cuantumul amenzii: 2.000 lei, conform Legii nr. 448/2006.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 06.11.2020

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV din data de 08.08.2022

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV 25.04.2023

Conducere
Sari la conținut