Buletin informativ

Buletin informativ din data de 10.01.2022

În perioada 07.01.2022-09.01.2022, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 49 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 313 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 112 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 18.880 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 42 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unui bărbat care a fost depistat în stația C.T.P. Minerva, în timp ce tulbura fără drept liniștea publică, prin strigăte și larmă;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unui bărbat care a fost depistat în Piața Unirii, în timp ce tulbura fără drept liniștea publică, prin strigăte și larmă;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, unei femei care a fost depistă în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei în timp ce apela la mila trecătorilor;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, unui bărbat care a fost depistat pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt în timp ce apela la mila trecătorilor.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 44 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unui conducător auto, sancționându-l cu suma de 725 lei și 3 puncte penalizare, întrucât a staționat neregulamentar pe str. Vasile Alecsandri, în raza de acțiune a indicatorului „Oprirea Interzisă”, iar la mai puțin de 10 m era o parcare cu plată;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unei conducătoare auto, sancționând-o cu suma de 725 lei și 3 puncte penalizare, întrucât a staționat neregulamentar în raza de acțiune a indicatorului „Oprirea Interzisă”.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 20 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 125/2014 unui conducător auto care a ocupat fără drept un loc de parcare de reședință. Cuantumul amenzii este în valoare de 200 lei;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 125/2014 unui conducător auto care a ocupat fără drept un loc de parcare de reședință. Cuantumul amenzii este în valoare de 100 lei.

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 6 procese-verbale de constatare a contravenției.

 

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 07.07.2020

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 14.02.2022

PC DATA PC DATA

22 ianuarie 2024 – Buletin informativ

Conducere
Sari la conținut