Buletin informativ

Buletin informativ din data de 08.07.2022

În ziua de 07 iulie a.c., polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la  40 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 169 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 89 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind 21.795  lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 12 sancțiuni (Legea nr. 61/1991) dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale unei femei, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, întrucât a fost depistată pe Esplanada Oancea în timp ce apela la mila trecătorilor;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 au aplicat măsurile legale unei femei, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, întrucât a adresat injurii și expresii jignitoare la adresa cetățenilor de pe str. Brădetului;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale unei femei, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, întrucât a fost depistată pe bulevardul Mangeron în timp ce apela la mila conducătorilor auto care tranzitau zona.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor  rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 48 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R).

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 23 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform H.C.L. Iași nr. 130/2022, stabilind  o sancțiune contravențională în valoare de 600 lei, întrucât a staționat cu autovehiculul în Parcarea cu plată de la Casa de Cultură a Studenților fără a achita taxa de parcare prin utilizarea metodelor de plată puse la dispoziție.

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit 6 procese-verbale de constatare a contravenției, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale unei conducătoare auto, conform Legii nr. 448/2006, stabilind o amendă în valoare de 2.000 lei, întrucât a ocupat fără drept locul de parcare rezervat și semnalizat corespunzător pentru persoanele cu dizabilități.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai eficientă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047, disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 31.08.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 10 ianuarie 2022

Conducere

Buletin informativ din data de 05.03.2021

PC DATA PC DATA
Sari la conținut