Buletin informativ

BULETIN INFORMATIV DIN DATA DE 11.07.2022

În perioada 08-10  iulie a.c., polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la  65 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 314 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 121 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind 19.560  lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 49 sancțiuni (Legea nr. 61/1991) dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Poliție Locală Călare au aplicat măsurile legale unei femei, conform Legii nr. 61/1991 și O.G. nr. 97/2005, stabilind o amendă în valoare de 340 lei, întrucât în timpul legitimării efectuată de polițiștii locali a adresat injurii și expresii jignitoare acestora. Polițiștii locali au constatat că persoana în cauză are cartea de identitate expirată din anul 2021;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 au aplicat măsurile legale unei femei, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 500 lei, întrucât nu l-a supravegheat pe fiul său minor, acesta a fost depistat pe str. Libertății, în jurul orei 00.05;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 500 lei, întrucât a fost depistat în incinta Talciocului Iași în timp ce provoca scandal.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor  rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 29 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform O.U.G. nr. 195/2002, stabilind o amendă în valoare de 725 lei și 3 puncte penalizare, întrucât a staționat neregulamentar cu autovehiculul la intersecția str. Cuza Vodă cu bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 24 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform H.C.L. Iași nr. 338/2006, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 150 lei, întrucât fost depistat în parcul de joacă pentru copii amenajat pe bulevardul Țuțora, nerespectând limita de vârstă inscripționată pe panoul de informare.

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit 19 procese-verbale de constatare a contravenției.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai eficientă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047, disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

BULETIN INFORMATIV DIN 28.01.2020

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 11.08.2021

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 17.01.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut